Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés pohárkrém halloweenre recept

Csokoládés pohárkrém halloweenre
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 20 dkg étcsokoládé (60%-os legalább)
    • 2 dl minimum 30%-os tejszín
    • 2 dl habtejszín
    Díszítéshez:
    • 3 dl habtejszín, vagy 10 dkg kakaós keksz
    • 2 csomag ovális alakú reggeliző keksz (Jó reggelt! vagy egyéb hasonló kekszek)
    • 2 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral vízgőz fölött addig kevergetjük, míg az ujjunk beledugva csípősen melegnek érezzük. Levéve a gőzről kihűlésig habosítjuk.

    A csokoládét megolvasztjuk és folyamatosan keverve elvegyítjük a tojáshabbal. Össze fog esni, de semmi vész.

    A tejszínhabokat összeöntjük és habbá verjük. Ne túl kemény habbá, de legyen tartása.

    Egy részét alaposan belekeverjük a csokis alapba, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk.

    Amikor már nem márványos egy zacskóba töltjük a mousse-t és az előre kikészített kávés poharakba töltjük.

    A tetejükre vagy tejszínhabot verünk, vagy durvább morzsákra törjük a kakaós kekszet és azzal hintjük a krém felületét.

    Az ovális reggeliző kekszet félbe vágjuk és az olvasztott csokival feliratozzuk.

    Ahogy megdermedt a csoki, beleállíthatjuk a poharakba.

    Jól lehűtve tálaljuk.

    Tipp:

    A csokihabot ízesíthetjük reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár naranccsal is, ízlésünktől függően.

    A keksszel rétegezve is betölthetjük a krémet a poharakba. Még finomabb, hiszen több roppanós réteg lesz a lágy csokikrémben

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá