Csokoládés pohárkrém halloweenre

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé (60%-os legalább)
  • 2 dl minimum 30%-os tejszín
  • 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
  • 3 dl habtejszín, vagy 10 dkg kakaós keksz
  • 2 csomag ovális alakú reggeliző keksz (Jó reggelt! vagy egyéb hasonló kekszek)
  • 2 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral vízgőz fölött addig kevergetjük, míg az ujjunk beledugva csípősen melegnek érezzük. Levéve a gőzről kihűlésig habosítjuk.

A csokoládét megolvasztjuk és folyamatosan keverve elvegyítjük a tojáshabbal. Össze fog esni, de semmi vész.

A tejszínhabokat összeöntjük és habbá verjük. Ne túl kemény habbá, de legyen tartása.

Egy részét alaposan belekeverjük a csokis alapba, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk.

Amikor már nem márványos egy zacskóba töltjük a mousse-t és az előre kikészített kávés poharakba töltjük.

A tetejükre vagy tejszínhabot verünk, vagy durvább morzsákra törjük a kakaós kekszet és azzal hintjük a krém felületét.

Az ovális reggeliző kekszet félbe vágjuk és az olvasztott csokival feliratozzuk.

Ahogy megdermedt a csoki, beleállíthatjuk a poharakba.

Jól lehűtve tálaljuk.

Tipp:

A csokihabot ízesíthetjük reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár naranccsal is, ízlésünktől függően.

A keksszel rétegezve is betölthetjük a krémet a poharakba. Még finomabb, hiszen több roppanós réteg lesz a lágy csokikrémben