Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral vízgőz fölött addig kevergetjük, míg az ujjunk beledugva csípősen melegnek érezzük. Levéve a gőzről kihűlésig habosítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk és folyamatosan keverve elvegyítjük a tojáshabbal. Össze fog esni, de semmi vész.
A tejszínhabokat összeöntjük és habbá verjük. Ne túl kemény habbá, de legyen tartása.
Egy részét alaposan belekeverjük a csokis alapba, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk.
Amikor már nem márványos egy zacskóba töltjük a mousse-t és az előre kikészített kávés poharakba töltjük.
A tetejükre vagy tejszínhabot verünk, vagy durvább morzsákra törjük a kakaós kekszet és azzal hintjük a krém felületét.
Az ovális reggeliző kekszet félbe vágjuk és az olvasztott csokival feliratozzuk.
Ahogy megdermedt a csoki, beleállíthatjuk a poharakba.
Jól lehűtve tálaljuk.
A csokihabot ízesíthetjük reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár naranccsal is, ízlésünktől függően.
A keksszel rétegezve is betölthetjük a krémet a poharakba. Még finomabb, hiszen több roppanós réteg lesz a lágy csokikrémben