Pisztáciás cannoli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 13 dkg liszt
- 1,5 dkg vaj
- 1,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml fehérbor
- csipet só
- 1/4 tk fahéj
- 1/4 tk szódabikarbóna
Krém:
- 25 dkg ricotta
- 15 dkg mascarpone
- 4 ek porcukor
- 2 tk pisztácia paszta (nem baj ha nincs)
- pisztácia
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A ricottát villával áttörjük és összekeverjük a mascarponéval, ízlés szerint édesítjük. Ha van pisztácia pasztánk, akkor 2 kiskanállal teszünk bele, ha nincs akkor 1 marék darált pisztáciát keverünk a krémbe.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtuk nagyon vékonyra, szinte olyan vékonyra, mint a papír. Keressünk egy kb 10 cm-es pogácsaszaggatót vagy poharat és a tésztából szúrjunk ki köröket vele.
A tészta korongokat habroló formára tekerjük és ahol a tészta szélei találkoznak a maradék tojásfehérjével megkenjük, összeragasztjuk, így sütés közben nem fognak szétnyílni.
Forró olajban a formával együtt 1-2 perc alatt megsütjük.
Papírszalvétára kiszedjük és miután kihűltek a csövek, kihúzzuk a tésztából.
Habzsákba töltjük a krémet és a hideg cannoli rudakat megtöltjük. Mindig csak annyit készítsünk, amennyi elfogy, mert a tészta hamar megszívja magát nedvességgel és megpuhul.
A cannoli akkor a legfinomabba amikor a vékony héj roppan, a krém pedig krémes.
Durvára vágott psiztáciába nyomjuk a végeit és porcukorral megszórjuk. A töltetlen cannoli lezárt dobozban, napokig eláll a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »