Pisztáciás cannoli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 13 dkg liszt
- 1,5 dkg vaj
- 1,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 50 ml fehérbor
- csipet só
- 1/4 tk fahéj
- 1/4 tk szódabikarbóna
Krém:
- 25 dkg ricotta
- 15 dkg mascarpone
- 4 ek porcukor
- 2 tk pisztácia paszta (nem baj ha nincs)
- pisztácia
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A ricottát villával áttörjük és összekeverjük a mascarponéval, ízlés szerint édesítjük. Ha van pisztácia pasztánk, akkor 2 kiskanállal teszünk bele, ha nincs akkor 1 marék darált pisztáciát keverünk a krémbe.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtuk nagyon vékonyra, szinte olyan vékonyra, mint a papír. Keressünk egy kb 10 cm-es pogácsaszaggatót vagy poharat és a tésztából szúrjunk ki köröket vele.
A tészta korongokat habroló formára tekerjük és ahol a tészta szélei találkoznak a maradék tojásfehérjével megkenjük, összeragasztjuk, így sütés közben nem fognak szétnyílni.
Forró olajban a formával együtt 1-2 perc alatt megsütjük.
Papírszalvétára kiszedjük és miután kihűltek a csövek, kihúzzuk a tésztából.
Habzsákba töltjük a krémet és a hideg cannoli rudakat megtöltjük. Mindig csak annyit készítsünk, amennyi elfogy, mert a tészta hamar megszívja magát nedvességgel és megpuhul.
A cannoli akkor a legfinomabba amikor a vékony héj roppan, a krém pedig krémes.
Durvára vágott psiztáciába nyomjuk a végeit és porcukorral megszórjuk. A töltetlen cannoli lezárt dobozban, napokig eláll a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









