Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános rolád recept

Banános rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7 tojás
    • 14 dkg porcukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 ek olaj
    • 1/2 cs sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 púpos ek porcukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg teavaj
    • 4 ek porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 banán
    • csokimáz a tetejére (1 tábla étcsoki 2-3 ek olajjal felolvasztva)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval.

    A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport.

    A sárgás-olajos masszához adagoljuk felváltva a lisztes keveréket és a habot.

    A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Még forrón feltekerjük a papírral együtt a tésztát úgy, hogy a közepébe tesszük a nyújtófát és így hűtjük ki.

    A krémhez a tejben elkeverjük a porcukrot és a pudingport, majd sűrűra főzzük és langyosra hűtjük.

    Közben a vajat kihabosítjuk 4 ek pocukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és alaposan eldolgozzuk. Kétfelé osztjuk a krémet és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.

    A tésztát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt. Először a vaníliás krémet, majd a kakaós krémet simítjuk rá egyenletesen, a tésztát végigtesszük hámozott banánnal, majd szorosan feltekerjük az egészet.

    Kívülről csokimázzal vonjuk be. Amint megszilárdult a máz, már szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek