Banános rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 ek olaj
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 púpos ek porcukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg teavaj
  • 4 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 banán
  • csokimáz a tetejére (1 tábla étcsoki 2-3 ek olajjal felolvasztva)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval.

A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport.

A sárgás-olajos masszához adagoljuk felváltva a lisztes keveréket és a habot.

A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Még forrón feltekerjük a papírral együtt a tésztát úgy, hogy a közepébe tesszük a nyújtófát és így hűtjük ki.

A krémhez a tejben elkeverjük a porcukrot és a pudingport, majd sűrűra főzzük és langyosra hűtjük.

Közben a vajat kihabosítjuk 4 ek pocukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és alaposan eldolgozzuk. Kétfelé osztjuk a krémet és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.

A tésztát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt. Először a vaníliás krémet, majd a kakaós krémet simítjuk rá egyenletesen, a tésztát végigtesszük hámozott banánnal, majd szorosan feltekerjük az egészet.

Kívülről csokimázzal vonjuk be. Amint megszilárdult a máz, már szeletelhetjük is.