Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval.
A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport.
A sárgás-olajos masszához adagoljuk felváltva a lisztes keveréket és a habot.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Még forrón feltekerjük a papírral együtt a tésztát úgy, hogy a közepébe tesszük a nyújtófát és így hűtjük ki.
A krémhez a tejben elkeverjük a porcukrot és a pudingport, majd sűrűra főzzük és langyosra hűtjük.
Közben a vajat kihabosítjuk 4 ek pocukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és alaposan eldolgozzuk. Kétfelé osztjuk a krémet és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt. Először a vaníliás krémet, majd a kakaós krémet simítjuk rá egyenletesen, a tésztát végigtesszük hámozott banánnal, majd szorosan feltekerjük az egészet.
Kívülről csokimázzal vonjuk be. Amint megszilárdult a máz, már szeletelhetjük is.