Pillekönnyű grízes túrós kevert recept

Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 10 dkg búzadara
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal.
A búzadarát a túróval elkeverjük, majd legalább fél órát állni hagyjuk.
A tojások sárgáját és a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és tovább keverjük.
Végezetül a tejfölt, a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá és elkeverjük.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük és elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »