Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillecukros-kekszes fondant recept

Pillecukros-kekszes fondant
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 20 dkg étcsokoládé (75%-os)
    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 10 dkg sűrített tej
    • 1 kk vanília aroma
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg törökmogyoró (pirított és tisztított)
    • 5 dkg pillecukor (darabolva)
    • 5 dkg keksz (tördelve)
    • 5 dkg piskótalap (maradék szélek aprítva)
    • 3 dkg mazsola (brandybe áztatott)
    • 100 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)

    Elkészítése:

    Egy 30 x 30-as szögletes formába alufóliát teszünk, bepermetezzük olajjal, majd félretesszük.

    Nagy, vastag fenekű lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral. Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánnunk vele. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és 2 percig hűlni hagyjuk.

    Belekeverjük a vanília aromát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a lecsepegtetett mazsolát és a maradék piskótákat.

    A masszát a tepsibe öntjük, 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek