Pillecukros-kekszes fondant

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé (75%-os)
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg sűrített tej
  • 1 kk vanília aroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg törökmogyoró (pirított és tisztított)
  • 5 dkg pillecukor (darabolva)
  • 5 dkg keksz (tördelve)
  • 5 dkg piskótalap (maradék szélek aprítva)
  • 3 dkg mazsola (brandybe áztatott)
  • 100 ml habtejszín

Elkészítése:

Egy 30 x 30-as szögletes formába alufóliát teszünk, bepermetezzük olajjal, majd félretesszük.

Nagy, vastag fenekű lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral. Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánnunk vele. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és 2 percig hűlni hagyjuk.

Belekeverjük a vanília aromát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a lecsepegtetett mazsolát és a maradék piskótákat.

A masszát a tepsibe öntjük, 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.