Pepita sajttorta recept
Hozzávalók:
Tésztához( 23*33 cm-es tepsihez):
- 18 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 2 ek tej
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
Sajtkrém:
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg ricotta
- 50 dkg krémes túró
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek liszt
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Egy edényben forraljunk vizet és tegyük fölé egy másik edényben a kakaóport, cukrot, tejet és a vajat.
Olvasszuk gőz felett meg és ha megolvadt a massza vegyük le a gőzről és hűtsük langyosra.
A liszthez keverjük a sütőport és egy tálba öntjük a lisztes keveréket, a tojásokat hozzáadjuk, majd csipet sót is tegyünk bele. A csokimasszát is öntsük bele, majd a keverőlapáttal keverjük össze simára a tésztát (ezt akár robotgéppel is végezhetjük).
A tepsit kenjük ki vajjal, tegyünk sütőpapírt bele, aminek a hosszabbik oldala lógjon ki midegyik felén, mert akkor könnyedén kivehetjük a tepsiből a piskótánkat, ha megsül.
Ezután előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszát elsimítjuk a tepsiben és megsütjük légkeveréssel 20 perc alatt.
Ezután, ha kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a lapot a papírral és 8 hosszú csíkra vágjuk.
A 5 drabot visszahelyezünk a tepsibe papírral együtt, úgy hogy 1,5 cm-es távolságot hagyunk közöttük.
Közben a túrót egy nagyobb késes apírtóba tesszük, majd a tojásokkkal, a cukrokkal, a vajjal, mascarponéval, ricottával, liszttel és az ízesítőkkel sima krémet keverünk belőle.
A tészta közötti részeket kitöltjük a sajtkrémmel és elegyengetjük vigyázzva, nehogy eldőljenek.
A következő sorhoz a maradék piskótát az alós sorra tesszük, mégpedig a krémre és a köztes részeket kitöltjük a megmaradt krémmel.
Szépen elegyengetjük, éppen elég is a krém, majd 160 fokon 40 percig sütjük, abban a tepsiben, amiben előtte a piskótát sütöttük a papírral együtt.
Ha megsült, még melegen ráöntjük a felolvasztott étcsokoládé bevonót és elkenjük rajta. Kiemeljük a papírrral együtt és hűtőbe tesszük dermedni.
Forró vízbe mártott, éles késsel szépen lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









