Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova fűszeres birsalmával recept

Pavlova fűszeres birsalmával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pavlovához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 25 dkg porcukor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1/2 tk ecet (10%-os)
    • csipet só

    Fűszeres birsalmához:

    • 1 kg birsalma
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1/2 citrom leve
    • víz

    Mascarponés birsalmakrémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl cukrászhab
    • az előzőleg pépesített birsalma
    • 5 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.

    Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.

    Egy gáztepsin lévő sütőpapírra formázzuk a kemény habból egy nagyobb és egy valamivel kisebb kört (a közepétől kicsit húzzuk a széle felé a habot, hogy egy kisebb mélyedés legyen).

    Helyezzük be 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni, mielőtt kivennénk a sütőből.

    Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

    A birsalmát hámozzuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, facsarjuk rá a citromlevet és főzzük puhára.

    Amikor a birsalma puhára főtt, hűtsük ki egészen, majd tegyük át egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután 3-4 evőkanálnyit botmixerrel pépesítsünk, a maradékot pedig tegyük félre.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a birsalmapépet is.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a krémhez (csakis annyi habot keverjünk a krémhez, hogy megtartsa az állagát és ne legyen folyós).

    Helyezzük tálcára a nagyobb habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a mascarponés birsalmakrém felét. Ezután rakjuk rá az előzőleg lecsepegtetett és félretett birsalmának a felét, helyezzük rá a kisebb habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék krémet és rakjuk rá a maradék birsalmát.

    A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk rá az elkészült pavlovára és rögtön tálaljuk.

    Tipp:

    A habcsóklapokat csakis közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a krémmel, mert különben eláznak a lapok a nedvességtől és nem lesznek finom ropogósak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá