Paleo zserbó recept
Hozzávalók:
- 55 dkg mandulaliszt
- 30 dkg kókuszliszt
- 15 dkg kókuszzsír
- 1 dl kókusztej
- 2 dl kókusztejszín
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg eritrit
- 1 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porrá őrölt eritrit/nyírfa porcukor
- 1 üveg baracklekvár (házi, cukor nélküli)
Tetejére
- 20 dkg GM étcsokoládé (steviával édesített)
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk
A darált diót elkeverjük az eritrittel.
Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc). Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét a szőlőmagolajjal és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.
Tipp:
Igazi karácsonyi csemege.