Paleo mézeskalács recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 dkg kókuszliszt
- 8 dkg tápiókakeményítő
- 8 dkg szezámliszt
- 8 dkg darált dió/darált török mogyoró
- 7 g konjacliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 12 dkg méz vagy mézhelyettesítő cukorbetegeknek esetleg agavé szirup
- 1 nagyobb vagy 2 db kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg olvasztott sertészsír vagy kókuszzsír
Díszítéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb 20 dkg nyírfaporcukor vagy porrá őrölt eritrit
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.
Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára.
A lehűlt tésztát egy tápiókakeményítővel megszórt deszkára tesszük és kb fél cm vastagságra nyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db lesz belőle.
A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük és papírzacskóba töltjük, ízlés szerint díszítjük.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/362
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.