Paleo csokis-totus pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg őrölt mandula
- 2 dkg kókuszliszt
- 1 dkg holland kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- fél csapott teáskanál szódabikarbóna
A totu krémhez:
- 30 dkg totu
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg olvasztott kókuszolaj
- fél citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg eritrit
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 5 dkg mazsola
A csoki krémhez:
- 10 dkg paleo étcsokoládé
- 3 dkg kókuszkrém
- 2 dkg kókuszolaj
A forma kenéséhez:
- kevés kókuszolaj
Elkészítése:
A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kézzel a kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából.
A totus krémhez (a mazsola kivételével) a hozzávalókat turmixgépben vagy késes aprítóban egynemű krémmé dolgozzuk, majd a végén hozzáforgatjuk a mazsolát (ez utóbbi persze opcionális).
A krémet a tésztára simítjuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A csoki krémhez a hozzávalókat vízgőz fölött egynemű krémmé keverjük, majd a pite tetejére simítjuk. Recés habkártyával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









