Örvényes kevert szelet recept

Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg margarin
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük180 fokra.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a cukrokat habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A massza 1/3- ad részét egy másik tálba rakjuk és a kakaóporral simára keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk a világos tésztát, majd rákanalazzuk a kakaósat. Egy villával hullámokat húzva kicsit örvényesítjük.
180 fokon 30 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vághatjuk. Porcukrot szórhatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »