Örvényes kevert szelet recept
Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg margarin
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük180 fokra.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a cukrokat habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A massza 1/3- ad részét egy másik tálba rakjuk és a kakaóporral simára keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk a világos tésztát, majd rákanalazzuk a kakaósat. Egy villával hullámokat húzva kicsit örvényesítjük.
180 fokon 30 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vághatjuk. Porcukrot szórhatunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









