Örvényes kevert szelet recept

Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg margarin
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük180 fokra.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a cukrokat habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A massza 1/3- ad részét egy másik tálba rakjuk és a kakaóporral simára keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk a világos tésztát, majd rákanalazzuk a kakaósat. Egy villával hullámokat húzva kicsit örvényesítjük.
180 fokon 30 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vághatjuk. Porcukrot szórhatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »