Öntött mézes szelet recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
- 3 db ostyalap
- 28 dkg méz
- 1 evőkanál sertészsír
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 6 dkg darált dió
- 1 dkg szódabikarbóna
- késhegynyi fahéj
- 5 dkg tortadara
- 3 cl rum
- 15 dkg porcukor
- csipet só
Krém:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A mézet a zsírral felforraljuk, majd forrón a lisztre öntjük és jól kikeverjük.
Ha kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához adagoljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).
A krémhez a tojásokat a cukorral és kakaóval jól kikeverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal kihabosítjuk.
Összeállítás: ostyalap, krém, tészta, krém és ostyalappal zárjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, a tetejét lenyomtatjuk, hogy az ostyalap jól a tésztához tapadjon. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk másnap!
Tipp:
Nagyon finom, mutatós süti!