Omlós almás pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 200 g zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- pici só
- 5 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 kg alma
- fahéj
- 4 evőkanál gríz(búzadara)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit (liszt, tojás, só, zsír és tejföl) összegyúrjuk, ha túl keménynek találnánk, akkor egy kevés tejet adhatunk hozzá. A tésztát hűtőbe tesszük, legalább egy fél órára.
Az almát megmossuk, a magházát kivesszük és vékony szeletekre vágjuk( Én rajta hagytam a héját is). Feltesszük főni egy kevés vízzel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A vége felé hozzáadjuk a búzadarát és a fahéjat is, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk tepsi nagyságúra, majd beletesszük a tepsibe.
Rákenjük a tölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott lappal.
Villával megszurkáljuk a tetejét és kb 180 fokon megsütjük.
Még melegen porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.