Nyuszi süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (előre nyújtva, 275 g)
- 2 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 dkg étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)
Elkészítése:
A leveles tésztát kitekerjük és magunk elé terítjük úgy, hogy a hosszabbik oldala essen felőlünk.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal (ha nem szeretjük a fehéjat, akkor el is hagyhatjuk). A cukrot egyenletesen elosztjuk a tészta felületén. Elkezdjük felhajtani a tésztát úgy, hogy az egyik rövidebbik oldala mentén kb hajtunk egy 2 cm-es csíkot és ezt megismételjük még 3-szor, így összesen 4-szer hajtjuk. Ezt a 4 hatjtást megismételjük a másik oldallal is, így eljutva a tészta közepéig. Itt a két hajtogatott véget összecsukjuk, mint egy könyvet és a tésztacsíkot elfordítjuk 90 fokban.
A tésztát kb ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a vágott felével egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 210 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15 perc alatt.
Ha a megsült tészta kihűlt, akkor a “szívecskék” alsó részét olvasztott fehér csokoládéba márjuk és hagyjuk megszáradni, majd olvasztott barna csokival megrajzoljuk a szemeket és az orrot, majd az is hagyjuk megszáradni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »