Nyuszi süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (előre nyújtva, 275 g)
- 2 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 dkg étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)
Elkészítése:
A leveles tésztát kitekerjük és magunk elé terítjük úgy, hogy a hosszabbik oldala essen felőlünk.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal (ha nem szeretjük a fehéjat, akkor el is hagyhatjuk). A cukrot egyenletesen elosztjuk a tészta felületén. Elkezdjük felhajtani a tésztát úgy, hogy az egyik rövidebbik oldala mentén kb hajtunk egy 2 cm-es csíkot és ezt megismételjük még 3-szor, így összesen 4-szer hajtjuk. Ezt a 4 hatjtást megismételjük a másik oldallal is, így eljutva a tészta közepéig. Itt a két hajtogatott véget összecsukjuk, mint egy könyvet és a tésztacsíkot elfordítjuk 90 fokban.
A tésztát kb ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a vágott felével egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 210 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15 perc alatt.
Ha a megsült tészta kihűlt, akkor a “szívecskék” alsó részét olvasztott fehér csokoládéba márjuk és hagyjuk megszáradni, majd olvasztott barna csokival megrajzoljuk a szemeket és az orrot, majd az is hagyjuk megszáradni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »