Nyuszi süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (előre nyújtva, 275 g)
  • 2 evőkanál porcukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 dkg étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)

Elkészítése:

A leveles tésztát kitekerjük és magunk elé terítjük úgy, hogy a hosszabbik oldala essen felőlünk.

A cukrot elkeverjük a fahéjjal (ha nem szeretjük a fehéjat, akkor el is hagyhatjuk). A cukrot egyenletesen elosztjuk a tészta felületén. Elkezdjük felhajtani a tésztát úgy, hogy az egyik rövidebbik oldala mentén kb hajtunk egy 2 cm-es csíkot és ezt megismételjük még 3-szor, így összesen 4-szer hajtjuk. Ezt a 4 hatjtást megismételjük a másik oldallal is, így eljutva a tészta közepéig. Itt a két hajtogatott véget összecsukjuk, mint egy könyvet és a tésztacsíkot elfordítjuk 90 fokban.

A tésztát kb ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a vágott felével egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 210 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük kb 15 perc alatt.

Ha a megsült tészta kihűlt, akkor a “szívecskék” alsó részét olvasztott fehér csokoládéba márjuk és hagyjuk megszáradni, majd olvasztott barna csokival megrajzoljuk a szemeket és az orrot, majd az is hagyjuk megszáradni.