Néró teasütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál citromhéj
- 150 g margarin
- 150 g porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- baracklekvár
Tetejére:
- 5 dkg étcsoki
- 0,5 evőkanál olaj
Elkészítése:
A margarint a porcukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat is. Ezután hozzákeverjük az átszitált lisztet és a citromhéjat is.
Sima csővel ellátott habzsákba tesszük a masszát (vagy egy vastag nylon zsákba aminek a sarkára lyukat vágunk) sütőpapíros tepsire nagyjából egyforma halmokat formázunk.
190 fokra előmelegített sütőben megsütjük (amíg aranysárga színű nem lesz). Figyeljünk, hogy ne szárítsunk ki!
2-2-őt összetöltünk lekvárral. A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd díszítjük vele a süteményeket.
2-3 napig érleljük fogyasztás előtt.
Tipp:
A lekvár helyett használhatuk csokikrémet vagy vaníliakrémet is. A tésztát kakaóporral is színezhetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »