Néró teasütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál citromhéj
- 150 g margarin
- 150 g porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- baracklekvár
Tetejére:
- 5 dkg étcsoki
- 0,5 evőkanál olaj
Elkészítése:
A margarint a porcukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat is. Ezután hozzákeverjük az átszitált lisztet és a citromhéjat is.
Sima csővel ellátott habzsákba tesszük a masszát (vagy egy vastag nylon zsákba aminek a sarkára lyukat vágunk) sütőpapíros tepsire nagyjából egyforma halmokat formázunk.
190 fokra előmelegített sütőben megsütjük (amíg aranysárga színű nem lesz). Figyeljünk, hogy ne szárítsunk ki!
2-2-őt összetöltünk lekvárral. A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd díszítjük vele a süteményeket.
2-3 napig érleljük fogyasztás előtt.
Tipp:
A lekvár helyett használhatuk csokikrémet vagy vaníliakrémet is. A tésztát kakaóporral is színezhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »