Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nemzeti mézes krémes recept

Nemzeti mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 1 kg finomliszt
    • 3 kiskanál szódabikarbóna
    • 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg margarin
    • 2,5 dl méz (kb. 350-380g)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • nyújtáshoz finomliszt

    A krémhez

    • 12 dl tej
    • 4 cs pudingpor
    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • pár csepp ételszínezék

    A tetejére

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal össze dolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 4 cipóra osztjuk. Nyújtás előtt érdemes hűtőbe tenni őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben arany barnára sütjük.

    A krémhez a tejet hidegen kikeverjük a pudingporral és közepes gázon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral. Végül a kihűlt pudingot állandó keverés mellett apránként a margarinos krémhez adagoljuk, jó habosra kikeverjük.

    A csokit az olajjal felmelegítjük és kikeverjük simára, majd a felső lap tetejére simítjuk. 1 nap pihentetés után szeletelhetjük.

    Tipp:

    Ha összegyúráskor a tészta picit még ragacsos marad, akkor tegyük be fél órára a hűtőbe. (függ a tojás méretétől és a méz sűrűségétől, hogy ragacsos lesz e az összegyúrásnál)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá