Nemzeti mézes krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 1 kg finomliszt
- 3 kiskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2,5 dl méz (kb. 350-380g)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- nyújtáshoz finomliszt
A krémhez
- 12 dl tej
- 4 cs pudingpor
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- pár csepp ételszínezék
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal össze dolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 4 cipóra osztjuk. Nyújtás előtt érdemes hűtőbe tenni őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben arany barnára sütjük.
A krémhez a tejet hidegen kikeverjük a pudingporral és közepes gázon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral. Végül a kihűlt pudingot állandó keverés mellett apránként a margarinos krémhez adagoljuk, jó habosra kikeverjük.
A csokit az olajjal felmelegítjük és kikeverjük simára, majd a felső lap tetejére simítjuk. 1 nap pihentetés után szeletelhetjük.
Tipp:
Ha összegyúráskor a tészta picit még ragacsos marad, akkor tegyük be fél órára a hűtőbe. (függ a tojás méretétől és a méz sűrűségétől, hogy ragacsos lesz e az összegyúrásnál)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »