Nemzeti mézes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 3 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2,5 dl méz (kb. 350-380g)
  • 3 tojás
  • nyújtáshoz finomliszt

A krémhez

  • 12 dl tej
  • 4 cs pudingpor
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • pár csepp ételszínezék

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal össze dolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 4 cipóra osztjuk. Nyújtás előtt érdemes hűtőbe tenni őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben arany barnára sütjük.

A krémhez a tejet hidegen kikeverjük a pudingporral és közepes gázon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral. Végül a kihűlt pudingot állandó keverés mellett apránként a margarinos krémhez adagoljuk, jó habosra kikeverjük.

A csokit az olajjal felmelegítjük és kikeverjük simára, majd a felső lap tetejére simítjuk. 1 nap pihentetés után szeletelhetjük.

Tipp:

Ha összegyúráskor a tészta picit még ragacsos marad, akkor tegyük be fél órára a hűtőbe. (függ a tojás méretétől és a méz sűrűségétől, hogy ragacsos lesz e az összegyúrásnál)