Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kuglóf recept

Narancsos kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es kuglófformához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 1 dl tejföl
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1/2 narancs leve
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • csipet só
    • kandírozott vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint

    Narancsos máz:

    • 4-5 ek porcukor
    • pár kanál frissen facsart narancs és citromlé

    Elkészítése:

    A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

    Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat is, majd szintén keverjük össze.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, majd keverjük simára a masszát.

    Végül adjuk hozzá az aszalt, vagy kandírozott gyümölcskeveréket, majd fakanállal forgassuk, keverjük össze.

    A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    A porcukorhoz adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancs és citromlé keverékét, majd keverjük simára. Keverés közben, ha szükséges akkor adjuk még hozzá narancslét, de arra figyeljünk hogy egy sűrűbb masszát kapjunk, mert különben lefolyik a kuglófról.

    Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra és ízlés szerint szórjuk meg aszalt, vagy kandírozott gyümölccsel, majd hagyjuk hogy a máz kissé megszáradjon.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kuglófot, majd úgy kínáljuk. A kevert tésztának köszönhetően több napig finom puha marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá