Nap és est szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6 ek liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 10-15 dkg porcukor
- kb. 30 dkg friss eper
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját, a vajjal, kétféle cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük.
A lisztet és a tojássárgáját kb 3 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük és kb 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.
Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »