Nap és est szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6 ek liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 10-15 dkg porcukor
- kb. 30 dkg friss eper
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját, a vajjal, kétféle cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük.
A lisztet és a tojássárgáját kb 3 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük és kb 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.
Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.