Nap és est szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • kb. 30 dkg friss eper

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

Az 5 tojássárgáját, a vajjal, kétféle cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét.

A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.

A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük.

A lisztet és a tojássárgáját kb 3 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük és kb 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk.

A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.

Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.