Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját, a vajjal, kétféle cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
A tészta felét egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük.
A lisztet és a tojássárgáját kb 3 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük és kb 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorban, enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát.
Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.