Nagyi süteménye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 4 db alma
- 2 ek mazsola
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és az aljára rászórunk a kimért kristálycukorból 2-3 ek-nyi mennyiséget.
Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és 2 db-ot szeletekre vágunk, majd gusztán elrendezzük a cukorral megszórt sütőforma alján és szórunk rá 1 ek mazsolát.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tojásokat a cukorral, a szódabikarbónával, a lágy margarinnal és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a mazsola másik felét és a másik 2 db kockára vágott almát. Az így készített sűrű masszát rákanalazzuk az almaszeletekre, gondosan elsimítjuk és kb. 50-60 perc alatt (légkeveréssel) szép barna színűre sütjük.
Végül pár perc pihentetés után tálcát helyezünk rá és átfordítjuk a süteményt. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután kihűlt, szeletelve fogyasztható!
Tipp:
Ez a nagyon régi recept az “almavariáció”, de ugyanígy készíthető körtével, szilvával, barackkal, ill. olyan gyümölcsökkel, amik nem kifejezetten lédús fajták!
A tortaforma lehet jénai, tepsi, kuglóf forma…stb. én imádom ezt a kis hosszúkás tepsimet, sokféle süteményt készítek benne..