Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher muffin recept

Sacher muffin
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 10 dkg baracklekvár
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 kiskanál sütőpor

    A tetejére:

    • 3 evőkanál baracklekvár

    A csokoládémázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 dkg margarin
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 1 evőkanál főzőtejszín

    Elkészítése:

    A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük.

    A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.

    A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt.

    A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 percig sütjük.

    A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.

    A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.

    Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá