Hozzávalók:
A tetejére:
A csokoládémázhoz:
Elkészítése:
A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük.
A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 percig sütjük.
A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.
A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.