Sacher muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sacher muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor

A tetejére:

  • 3 evőkanál baracklekvár

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál főzőtejszín

Elkészítése:

A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük.

A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt.

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 percig sütjük.

A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.

A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.

Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.