Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Red velvet muffin recept

Red velvet muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 200 g finomliszt
    • 5 g holland kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 150 g kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 ml olaj
    • 150 ml író
    • 15 ml piros ételfesték
    • 100 g margarin
    • 250 g porcukor
    • 250 g mascarpone
    • 1/2 tk sütőpor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.

    Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojásokat, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket.

    Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozzuk.

    Muffinpapírokkal kibéleljük a muffintepsit, majd minden papírt 3/4 ig töltünk tésztával.

    180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    Amíg a muffin sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.

    Ha a muffin megsült, kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és a krémmel díszítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá