Red velvet muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Red velvet muffin

Hozzávalók:

  • 200 g finomliszt
  • 5 g holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 150 ml olaj
  • 150 ml író
  • 15 ml piros ételfesték
  • 100 g margarin
  • 250 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só

Elkészítése:

A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.

Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojásokat, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket.

Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozzuk.

Muffinpapírokkal kibéleljük a muffintepsit, majd minden papírt 3/4 ig töltünk tésztával.

180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a muffin sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.

Ha a muffin megsült, kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és a krémmel díszítjük.