Red velvet muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 5 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 150 g kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml olaj
- 150 ml író
- 15 ml piros ételfesték
- 100 g margarin
- 250 g porcukor
- 250 g mascarpone
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.
Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojásokat, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket.
Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozzuk.
Muffinpapírokkal kibéleljük a muffintepsit, majd minden papírt 3/4 ig töltünk tésztával.
180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffin sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
Ha a muffin megsült, kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és a krémmel díszítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.