Red velvet muffin recept
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 5 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 150 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 ml olaj
- 150 ml író
- 15 ml piros ételfesték
- 100 g margarin
- 250 g porcukor
- 250 g mascarpone
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.
Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojásokat, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket.
Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozzuk.
Muffinpapírokkal kibéleljük a muffintepsit, majd minden papírt 3/4 ig töltünk tésztával.
180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffin sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
Ha a muffin megsült, kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és a krémmel díszítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









