Red velvet muffin recept

Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 5 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 150 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml olaj
- 150 ml író
- 15 ml piros ételfesték
- 100 g margarin
- 250 g porcukor
- 250 g mascarpone
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.
Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojásokat, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket.
Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozzuk.
Muffinpapírokkal kibéleljük a muffintepsit, majd minden papírt 3/4 ig töltünk tésztával.
180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffin sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
Ha a muffin megsült, kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és a krémmel díszítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »