Red velvet muffin recept

Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 5 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 150 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml olaj
- 150 ml író
- 15 ml piros ételfesték
- 100 g margarin
- 250 g porcukor
- 250 g mascarpone
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.
Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojásokat, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket.
Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozzuk.
Muffinpapírokkal kibéleljük a muffintepsit, majd minden papírt 3/4 ig töltünk tésztával.
180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffin sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
Ha a muffin megsült, kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és a krémmel díszítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »