Rákóczi túrós muffin recept

Elkészítése:
A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, kézi habverővel összekeverjük, majd hozzávegyítjük a lisztes részt is.
Egy 12 darabos muffinformát kapszlikkal kibélelünk és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi massza kerül, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrós masszából egy-egy kanállal, lekvár és a maradék masszával zárjuk a rétegezést.
Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és a muffinok tetejére nyomjuk, majd 220 fokos sütőbe 5 percre visszatesszük.
A sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »