Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Métereskalács muffin recept

Métereskalács muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek kristálycukor
    • 0,7 dl olaj
    • 0,7 dl langyos víz
    • 13 ek finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek víz
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 60 gramm eperízű pudingpor (főzős)
    • 2 ek kristálycukor
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az olajat, illetve a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk.

    A masszát elfelezzük. A felébe belekeverjük a kakaóport és 1 evőkanál vizet.

    A muffinformát kivajazzuk, lisztezzük, majd a formába rakjuk váltakozva a tésztát (barna, fehér), de csak félig és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a pudingport a kristálycukorral és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk.

    A tetejére a csokoládét az olajjal gőz felett összefőzzük. A muffinok felét belemártjuk a csokiba.

    A pudingos krémet habzsákba töltjük és a muffin alsó részét megtöltjük, majd ráhelyezzük a csokoládéval bevont részt.

    Tehát két muffinból lesz 1 muffin, mert összefordítjuk, ezért a formákat csak félig töltjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá