Métereskalács muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 egész tojás
  • 10 ek kristálycukor
  • 0,7 dl olaj
  • 0,7 dl langyos víz
  • 13 ek finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek víz
  • csipet só

Krém:

  • 5 dl tej
  • 60 gramm eperízű pudingpor (főzős)
  • 2 ek kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az olajat, illetve a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk.

A masszát elfelezzük. A felébe belekeverjük a kakaóport és 1 evőkanál vizet.

A muffinformát kivajazzuk, lisztezzük, majd a formába rakjuk váltakozva a tésztát (barna, fehér), de csak félig és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a pudingport a kristálycukorral és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk.

A tetejére a csokoládét az olajjal gőz felett összefőzzük. A muffinok felét belemártjuk a csokiba.

A pudingos krémet habzsákba töltjük és a muffin alsó részét megtöltjük, majd ráhelyezzük a csokoládéval bevont részt.

Tehát két muffinból lesz 1 muffin, mert összefordítjuk, ezért a formákat csak félig töltjük.