Mángold muffin recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg rizsliszt
- 5 dkg sajt (lereszelve)
- 2 dl joghurt (görög)
- 1 kk szódabikarbóna
- 25 dkg mángold levél (kb 10 szál)
- olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A mángoldot a vastagabb, fás részeitől megszabadítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát szintén megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Az olajon a hagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát és mángold leveleket is rádobjuk és addig kevergetjük, míg összeesik, megfonnyad.
A puha vajat a tojásokkal, a reszelt sajttal a joghurttal és a hagymás mángolddal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert rizslisztet is.
A masszát 12 db zsírozott rizslisztezett muffinformába osztjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Tipp:
Szerelem volt, szerelem első látásra. Tavasszal elvetettük a magocskákat, nyárra óriásokká cseperedtek, majd eljött az ősz, de csak adta, adta az újabb csoda szép terméseket. Majd télbe fordult az ősz, a szomszédok döbbent fejei bukkantak elő az ablakokból… Találgathattak, h mit szedegetek decemberben…. Mángoldot. Tavasszal még pár levéllel megörvendeztetett, de hiába ez nem évelő növény…. Felmagzott, majd a magok ismét a földbe kerültek, és most így szeptemberben is van mángoldom. Imádjuk, felhasználása a spenóthoz hasonló.