Mángold muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 25 dkg rizsliszt
  • 5 dkg sajt (lereszelve)
  • 2 dl joghurt (görög)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 25 dkg mángold levél (kb 10 szál)
  • olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A mángoldot a vastagabb, fás részeitől megszabadítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát szintén megtisztítjuk és apróra vágjuk.

Az olajon a hagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát és mángold leveleket is rádobjuk és addig kevergetjük, míg összeesik, megfonnyad.

A puha vajat a tojásokkal, a reszelt sajttal a joghurttal és a hagymás mángolddal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert rizslisztet is.

A masszát 12 db zsírozott rizslisztezett muffinformába osztjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Tipp:

Szerelem volt, szerelem első látásra. Tavasszal elvetettük a magocskákat, nyárra óriásokká cseperedtek, majd eljött az ősz, de csak adta, adta az újabb csoda szép terméseket. Majd télbe fordult az ősz, a szomszédok döbbent fejei bukkantak elő az ablakokból… Találgathattak, h mit szedegetek decemberben…. Mángoldot. Tavasszal még pár levéllel megörvendeztetett, de hiába ez nem évelő növény…. Felmagzott, majd a magok ismét a földbe kerültek, és most így szeptemberben is van mángoldom. Imádjuk, felhasználása a spenóthoz hasonló.