Mákosguba muffin recept

Hozzávalók:
A muffinhoz:
- 4 (saját készítésű) kifli
- 4 dl tej
- 10 dkg cukrozott mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
A FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShabhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk.
Felforrósitjuk a tejet kevés cukorral, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a darált mákot és citrom reszelt héját, jól összekeverjük és ráöntjük a kiflikarikákra és megvárjuk, míg teljesen veissza a kifli.
Addig elkészítjük a krémet: a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, a cukrokkal és 1 dl tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet és sűrű pudingot főzzünk belőle.
Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.
Kivajazzuk a muffinnformát, rakunk egy kevés kiflit, majd erre jöhet a puding és berakjuk az előmelegített sütőbe 10 percre.
Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá és a kihűlt muffinok tetejét tetszőlegesen díszíthetjük, majd visszatoljuk a sütőbe és szépen rápirítjuk a habot a muffinokra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »