Lekvárral töltött mézeskalács muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 70 g méz
- 0,5 dl olaj
- 280 g sima liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 3 kk mézeskalács fűszer vagy fahéj
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
Az összes folyékony hozzávalót összekeverjük (a lekvár kivételével). Az összes száraz hozzávalót szintén összekeverjük. Végül egynemű masszává dolgozzuk a nedves és száraz hozzávalókat.
A muffinformát kibéleljük papírkapszlikkal és mindegyikbe teszünk egy-egy kanálnyi tésztát. Rrre egy teáskanál lekvárt teszünk, majd befedjük még 1 kanál tésztéval. A forma csak 3/4 -éig legyen megtöltve, mivel a tészta még jócskán nőni fog.
Előmelegített sütőben 180 fokonon kb 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
Sütés után hadjuk kihűlni. A tetejét olvasztott csokoládéba márthatjuk, amit még megszórhatunk őrölt dióval vagy csokidarával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »