Halacskás muffin torta recept

Hozzávalók:
A muffnhoz:
- 14 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg eritrit vagy cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg rizsliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl eszpresszó kávé
A kis tortához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor vagy eritrit
- 4 ek rizsliszt
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
A díszítéshez:
- 3-4 dl tejszínhab
- ételszínezék vagy pl céklapor spenótpor stb
- 1 szem pillecukor
Elkészítése:
A muffin formákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojásokkal és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, majd a sütőporral elkevert rizslisztet is.
Mindegyik muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.
20 perc alatt, légkeveréses sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.
Amíg sül a muffin elkészítjük a piskótát. hogy gyorsan a muffin után be is tolhassuk a forró sütőbe. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, három kb 15 cm átérőjű kör alakú lapot sütünk (természetesen formában is süthető, nekem nincs akkora tortakarikám). Légkeveréssel, 180 fokon 8 percig sütjük.
Amíg sül a piskóta, a robotgépet is munkába állítjuk: a vajat a porcukorral habosra kevertetjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is és összekeverjük vele. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat, érdemes 1-2 órát hűteni, majd ketté vágjuk.
Végül ízlés szerint ételszínezékkel megfestett felvert tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
Akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét, de születésnapi tortának is az asztalra tehetjük, különösen, ha szülinapi zsúrról van szó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »