Halacskás muffin torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A muffnhoz:

  • 14 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg eritrit vagy cukor
  • 2 tojás
  • 18 dkg rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl eszpresszó kávé

A kis tortához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 4 ek rizsliszt

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor

A díszítéshez:

  • 3-4 dl tejszínhab
  • ételszínezék vagy pl céklapor spenótpor stb
  • 1 szem pillecukor

Elkészítése:

A muffin formákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A vajat a tojásokkal és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, majd a sütőporral elkevert rizslisztet is.

Mindegyik muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.

20 perc alatt, légkeveréses sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.

Amíg sül a muffin elkészítjük a piskótát. hogy gyorsan a muffin után be is tolhassuk a forró sütőbe. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, három kb 15 cm átérőjű kör alakú lapot sütünk (természetesen formában is süthető, nekem nincs akkora tortakarikám). Légkeveréssel, 180 fokon 8 percig sütjük.

Amíg sül a piskóta, a robotgépet is munkába állítjuk: a vajat a porcukorral habosra kevertetjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is és összekeverjük vele. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat, érdemes 1-2 órát hűteni, majd ketté vágjuk.

Végül ízlés szerint ételszínezékkel megfestett felvert tejszínhabbal díszítjük.

Tipp:

Akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét, de születésnapi tortának is az asztalra tehetjük, különösen, ha szülinapi zsúrról van szó.