Hozzávalók:
A muffnhoz:
A kis tortához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A muffin formákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojásokkal és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, majd a sütőporral elkevert rizslisztet is.
Mindegyik muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.
20 perc alatt, légkeveréses sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.
Amíg sül a muffin elkészítjük a piskótát. hogy gyorsan a muffin után be is tolhassuk a forró sütőbe. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, három kb 15 cm átérőjű kör alakú lapot sütünk (természetesen formában is süthető, nekem nincs akkora tortakarikám). Légkeveréssel, 180 fokon 8 percig sütjük.
Amíg sül a piskóta, a robotgépet is munkába állítjuk: a vajat a porcukorral habosra kevertetjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is és összekeverjük vele. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat, érdemes 1-2 órát hűteni, majd ketté vágjuk.
Végül ízlés szerint ételszínezékkel megfestett felvert tejszínhabbal díszítjük.
Akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét, de születésnapi tortának is az asztalra tehetjük, különösen, ha szülinapi zsúrról van szó.