Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egy csésze “kávé” recept

Egy csésze “kávé”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 14 dkg olvasztott vaj
    • 12 dkg eritrit
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg rizsliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1,5 dl tej
    • 0,5 dl eszpresszó kávé

    A díszítéshez:

    • fondant vagy marcipán
    • néhány evőkanál pikáns lekvár
    • pillecukor
    • 5 dkg olvasztott étcsoki

    Elkészítése:

    A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

    A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is.

    Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.

    20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük és hagyjuk kihűlni.

    A fondantot vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondanttal.

    Ne felejtsünk el füleket is készíteni a csészékre. Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül pillecukorból 2-3 “kockacukorral” édesítjük a kész kávét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá