Egy csésze “kávé”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 14 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg eritrit
  • 2 tojás
  • 18 dkg rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl eszpresszó kávé

A díszítéshez:

  • fondant vagy marcipán
  • néhány evőkanál pikáns lekvár
  • pillecukor
  • 5 dkg olvasztott étcsoki

Elkészítése:

A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is.

Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.

20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük és hagyjuk kihűlni.

A fondantot vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondanttal.

Ne felejtsünk el füleket is készíteni a csészékre. Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül pillecukorból 2-3 “kockacukorral” édesítjük a kész kávét.