Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dán briós diós mogyorókrémmel töltve recept

Dán briós diós mogyorókrémmel töltve
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • csipet só
    • 10 dkg darált dió
    • mogyorókrém amennyit felvesz
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint porcukor

    Elkészítése:

    Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos cukros tejjel, hagyjuk felfutni, majd a vaj kivételével, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hozzátesszük a langyosra felmelegített vajat, és jó alaposan kidagasztjuk.

    Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

    Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléknek valót. A darált dióhoz annyi mogyorókrémet keverünk, hogy jó kenhető masszát kapjunk, lisztezett deszkára kitesszük, hosszú csíkra kisodorjuk, majd 16 egyenlő részre vágjuk.

    A megkelt tésztát dolgozófelületre borítjuk, átgyúrjuk és 16 egyenlő részre, vágjuk.

    Én konyha mérlegen megmértem hogy egyformák legyenek, 65 grammos volt mindenik darab. Mindenik darabot kicsit ellapítunk, majd a közepébe tesszünk 1-1 darabot a diós töltelékből. Becsomagoljuk, és gombóccá formáljuk.

    Miután az összes tésztadarabot becsomagoltuk, egyenként ovális alakúra nyújtjuk. Pizza vágóval 5 hosszanti csíkot vágunk, a végeit egybe hagyva.

    A végeit megfogjuk és ellentétes irányba csavarjuk, hogy spirál jellegű rudacskát kapjunk.

    Csiga alakba felcsavarjuk, és a muffin sütő tepsi mélyedéseiben levő papírkosárkákba tesszük. Letakarva hagyjuk kelni, majd felvert tojással lekenjük, 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

    Tetejét porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá