Áfonyás muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g kristálycukor
- 20 ml invert cukor szirup
- 20 g barnacukor
- 200 ml tejföl
- 100 ml író
- 2 tk vaníliás cukor vagy vanília paszta
- 50 ml növényi olaj
- 30 g olvasztott vaj
- 350 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g áfonya lekvár
- friss vagy fagyasztott áfonya
- 1 tk só
Elkészítése:
Keverjük össze a tojásokat, a kristálycukrot a vaníliás cukrot vagy vanília pasztát és a barna cukrot krémesre. Adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót: az írót, a tejfölt, az olajat, az invert cukrot és az olvasztott vajat, majd keverjük jól össze az egészet.
A száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát mérjük egy másik tálba és jól keverjük össze.
Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz és szórjuk bele az áfonyát is. Óvatosan forgassuk össze a mixet. A tészta enyhén csomós viszont száraz lisztdaraboktól mentes kell, hogy legyen.
Helyezzünk muffinpapírokat a formákba. Tegyünk egy fagyiskanál muffintésztát a formába, majd jöhet fél evőkanál lekvár, végül még egy fagyiskanál tészta. Szórjuk meg a muffinokat barnacukorral.
6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a muffinokat 30-35 percig. Hagyjük kissé kihűlni mielőtt nekik rontunk.