Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás almás pite recept

Morzsás almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 7 dkg barna cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • csipet só

    Almás réteg hozzávalói:

    • 5-6 db édes alma
    • 1 citrom leve
    • 3 dkg barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1/2 tk őrölt szerecsendió

    Hozzávalók a morzsához:

    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg barna cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás.

    Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.

    Egy teflonos sütőformába keresztbe tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén. (így könnyen kitudjuk majd emelni a formából a megsült pitét)

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.

    Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze. (így az alma nem barnul meg a felhasználásig)

    Ezután az felnegyedelt almát vágjuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre, és szintén forgassuk össze a citromlével.

    A barna cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.

    Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.

    A lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot, és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.

    Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

    Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Én pl. készítettem hozzá egy habos mascarponekrémet és azzal kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá