Morzsás almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 7 dkg barna cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - csipet só
Almás réteg hozzávalói:
- 5-6 db édes alma
- 1 citrom leve
- 3 dkg barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
Hozzávalók a morzsához:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.
Egy teflonos sütőformába keresztbe tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén. (így könnyen kitudjuk majd emelni a formából a megsült pitét)
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.
Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze. (így az alma nem barnul meg a felhasználásig)
Ezután az felnegyedelt almát vágjuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre, és szintén forgassuk össze a citromlével.
A barna cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.
Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.
A lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot, és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.
Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Én pl. készítettem hozzá egy habos mascarponekrémet és azzal kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









