Mokkafánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 17 dkg porcukor
- 1 kávéskanál darált kávé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
A krémhez:
- 1,25 dl erős feketekávé
- 2 evőkanál rétesliszt
- 13 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2 kanál forró feketekávé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/
A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.
A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.
Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem.
Tipp:
Nagyon finom omlós, akár már a máz száradása után fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »