Mókás mákos recept

Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
Mákos tészta:
- 25 dkg darált mák
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj olvasztva
- 8 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 3 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5-6 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vízet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A mákos tésztához a hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyan abban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt kisütjük és kihűtjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.
A piskótánk ha kihűlt, ketté vágjuk vízszintesen, ezt megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat, ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »