Mókás mákos recept
Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
Mákos tészta:
- 25 dkg darált mák
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj olvasztva
- 8 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 3 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5-6 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vízet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A mákos tésztához a hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyan abban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt kisütjük és kihűtjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.
A piskótánk ha kihűlt, ketté vágjuk vízszintesen, ezt megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat, ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!
Jó étvágyat!