Mirinda szelet recept
Hozzávalók egy 30*35 cm-es cm-es tepsihez:
Tészta:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek porcukor
- 7 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 1 kg túró
- 25 dkg margarin
- 4 cs vaníliás cukor
- 10 ek porcukor vagy ízlés szerint
- 2 citrom reszelt héja és leve
Máz:
- 1,4 l szénsavas mirinda üdítő
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 11 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport.
A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk a kakaós, sütőporos lisztet apránként a habbal felváltva fakanállal és óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírozunk vagy zsírozunk és lisztezünk egy 30*35 cm-es tepsit és a masszát beleöntjük és megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!
A túrót, a margarint, a cukrokat, a citromok héját és levét, amit csak akkor tegyünk bele ha nagyon száraz a túró, nálam az volt, robotgéppel jól kikeverjük.
Betesszük a hűtőbe amíg a mázat elkészítjük.
Az üdítőből öntünk ki annyit, amiben a pudingporokat elkeverjük, a többi üdítőt feltesszük forrni. Amikor az üdítő már forr, hozzáöntjük a kikevert pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt kakaós piskótára rákenjük a túrókrémet és ráöntjük a langyosra hűlt üdítős zselét. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Nagy adagot sütöttem, vendégeket vártam így a receptet átvariáltam a gáztepsire. Cukrot mindenki a család ízlése szerint tegyen bele, nekünk így nagyon finom volt.